عكس هايي از ارزن و خواص آن
عكس هايي از ارزن و خواص آن
شايد تا كنون فكر ميكرديد كه ارزن فقط و فقط مخصوص پرندگان است. اما اشتباه كرده ايد اين دانه به عنوان يكي از غلات خوشمزه جهت تهيه انواع متنوعي از غذاها در بسياري از كشورها به ويژه چين، آفريقا و هند كاربرد دارد. امروز در دكتر سلام شما را بيشتر با اين دانه آشنا خواهيم كرد
ارزن در طول سال موجود است و از نظر اندازه كوچك بوده و شكل گردي دارد كه به رنگهاي سفيد، زرد كم رنگ، قهوهاي، خاكستري يا بنفش ديده ميشود.
مشخصات و قيمت انواع آيينه فتوگرافي شيشه اي
ارزن از نظر طعم، شيريني ملايمي داشته و حاوي هزاران ماده مغذي مفيد است و بيش از يكسوم جمعيت جهان از آن تغذيه ميكنند.
ارزش غذايي
مواد مغذي ارزن شامل 15 درصد پروتئين، مقادير بالاي فيبر، ويتامينهاي B كمپلكس (نياسين، فولاسين و ريبوفلاوين)، مواد معدني آهن، منيزيم، فسفر، منگنز، پتاسيم، كلسيم و روي، آمينواسيدهاي ضروري متيونين، لسيتين و ويتامين A و غني از فيتوكميكالهايي مثل اسيد فيتيك ميباشد.
ارزن حداقل آلرژيزايي و بيشترين هضم را دارا است. ارزن يك ماده بدون گلوتن است كه ميتوان آن را براي بيماران سلياكي مورد استفاده قرار داد.
ارزن از نظر كلسيم غني بوده و به تحكيم استخوانها كمك كرده و ريسك استئوپروزيس را كاهش ميدهد. همچنين به خاطر آهن موجود در ارزن در افراد
دچار آنمي ميتواند مفيد واقع شود
مشخصات و قيمت انواع تخت تك شكن
همچنين ارزن به عنوان يك منبع پرانرژي و حاوي مواد مغذي بالا براي ورزشكاران و بچهها محسوب ميشود و در صورت تركيب با حبوبات منبع عالي پروتئين ميباشد كه مخصوصاً براي افراد داراي رژيم گياهخواري ايدهآل است.
در طب سنتي بيان شده كه ارزن از نظر طبيعت، حرارتي خنككننده دارد و داراي ويژگيهاي ضد افسردگي و بيخوابي، آرامشبخشي، ضد قارچ، دافع بلغم، چربي خون و اخلاط سينه ميباشد، قابض بوده و آرد آن درمان كننده اسهال صفراوي است و همچنين موجب تنظيم حرارت بدن ميگردد.
سوپ ارزن در استفراغ و سوءهاضمه مفيد است و همچنين استفاده منظم از سوپ آن براي ويار و تهوع بامدادي ميتواند موثر باشد.
پيشگيري از بيماريهاي قلبي و ديابت
اگرچه انواع جو به عنوان محافظت كننده قلب شناخته شده است، ولي ارزن يكي از غلاتي است كه داراي همان ويژگيها ميباشد، غلات كامل منابع اصلي فيبر هستند و بر طبق شواهد افرادي كه بالاترين دريافت فيبر رژيمي را داشتهاند در مقايسه با افراد مصرف كننده حداقل فيبر، 29 درصد ريسك پايين CVD را داشتند، ولي اين اثرات مفيد فقط مربوط به فيبر نيست، بلكه غلات كامل از نظر مواد معدني، آنتياكسيدانها، ليگنانها و ديگر فيتونوترينتها نيز غني هستند.
جهت مشاهده و خريد انواع فتال مانيتورينگ كليك كنيد
همانطوري كه ذكر شد ارزن از منابع غني منيزيم ميباشد و يك فنجان ارزن پخته، 19 درصد منيزيم مورد نياز روزانه بدن را تأمين ميكند. مطالعات نشان دادهاند كه منيزيم باعث كاهش فشارخون گشته و حملات قلبي را مخصوصاً در افرادي كه مبتلا به آترواسكلروزيس هستند كاهش ميدهد. همچنين منيزيم باعث كاهش شدت تنگي نفس و تكرر حملات ميگرني ميگردد. تركيباتي همچون اسيدهاي چرب غيراشباع (PUFA)، اليگوساكاريدها، استرولهاي گياهي و استانولها و ويتامين B3 موجود در ارزن باعث كاهش كلسترول ميشوند.
غلات كامل همچنين منابع مهم رژيمي آنتياكسيدانهاي محلول در آب، محلول در چربي و غيرمحلول هستند، آنتياكسيدانهاي غلات شامل ويتامين A، سلنيوم، اسيدهاي فنوليك و اسيدفيتيك هستند، البته ظرفيت آنتياكسيداني غلات تصفيه نشده به مراتب بيشتر از انواع تصفيه شده ميباشد. مطالعات انساني بيان ميكنند كه آنتياكسيدانها در غالب غذاي كامل مۆثرتر از حالت مكمل در پيشگيري از بيماريهاي قلبي ميباشند. يك نوع از فيتونوترينتهاي اصلي ارزن، ليگنان ميباشد كه در روده انسان به انترولاكتون و انتروديول تبديل ميشود.
در طب سنتي بيان شده كه ارزن از نظر طبيعت، حرارتي خنككننده دارد و داراي ويژگيهاي ضد افسردگي و بيخوابي، آرامشبخشي، ضد قارچ، دافع بلغم،
چربي خون و اخلاط سينه ميباشد، قابض بوده و آرد آن درمان كننده اسهال صفراوي است و همچنين موجب تنظيم حرارت بدن ميگردد
بر اساس مطالعات انجام گرفته، سطح خوني انترولاكتون رابطه معكوس با مرگ ناشي از CVD و ساير علل مرگ و مير دارد و در پيشگيري از سرطان پستان و سرطانهاي وابسته به هورمون نيز نقش انترولاكتون ديده شده است. در بسياري از افراد ريسك CVD، ديابت و چاقي با مقاومت انسوليني در ارتباط است كه بر طبق مطالعات اپيدميولوژيكي دريافت بالاي غلات كامل باعث افزايش حساسيت انسوليني ميگردد. مكانيسمهاي پيشنهادي به شاخص گليسميك پايينتر، محتواي بالاي فيبر، منيزيم و ويتامين A در غلات كامل نسبت داده شده است.
مصرف منظم غلات كامل ريسك ابتلا به ديابت مليتوس نوع 2 را كاهش ميدهد. نتايج يك مطالعه 8 ساله شامل 41186 شركت كننده از زنان سياه پوست نشان داد كه رابطه معكوسي بين دريافت منابع غذايي غني از منيزيم و كلسيم با ديابت مليتوس نوع 2 وجود دارد و ريسك ابتلا به بيماري تا 31 درصد كاهش مييابد، فيتوكميكالهاي موجود در ارزن باعث كند شدن پروسه هضم گشته و سطح قند خون را در ديابت كنترل ميكنند. از آنجا كه مصرف روزانه لبنيات كم چرب نيز ميتواند ريسك ابتلا به ديابت مليتوس را 13 درصد كاهش دهد، بنابراين يك صبحانه حاوي يك كاسه شير گرم با ارزن بوداده يا پرك شده ميتواند بسيار مفيد تلقي گردد.
جهت مشاهده و خريد انواع ترالي فلزي كليك كنيد
خواص درماني ارزن
مطالعات زيادي جنبههاي مختلف غلات كامل مثل ارزن را در ارتباط با بيماريها بررسي كردهاند كه در اينجا با توجه به نتايج آنها به خواص درماني ارزن اشاره ميكنيم. همانطوري كه تاكنون اثبات شده است، رژيم غذايي نقش مهمي در پيشگيري اوليه و ثانويه بيماريهاي كرونري قلبي دارد و اثر حفاظتي غذاهاي حاوي غلات كامل در بيماري قلبي- عروقي (CVD) بيش از 40 سال است كه مطرح شده است، به علاوه دريافت غلات كامل مانند ارزن با كاهش ريسك ابتلا به ديابت، پرفشاري خون و انواع سرطانها نيز ارتباط دارد. ارزن
كاهش خطر سنگهاي صفراوي
مطالعهاي نشان داد كه مصرف فيبر (محلول و نامحلول) ريسك پيشرفت سنگهاي صفراوي را 13 درصد كاهش ميدهد، البته مصرف فيبر نامحلول حفاظت بيشتري بر عليه سنگهاي صفراوي نشان داد. به اين ترتيب كه 5 گرم افزايش دريافت در فيبر نامحلول تا 10 درصد ريسك تشكيل سنگ را كاهش ميدهد. مصرف غذاهاي حاوي فيبر نامحلول مثل ارزن زمان عبور از روده را افزايش و ترشح اسيدهاي صفراوي را كاهش ميدهد (البته مقادير خيلي زياد باعث تشكيل سنگهاي صفراوي ميشود).
پيشگيري از سرطان پستان و آسم
رژيم غني از فيبر غلات كامل (ارزن) و ميوه در زناني كه بيشتر از 30 گرم در روز فيبر مصرف ميكردند، در مقايسه با زناني كه كمتر از 20 گرم مصرف ميكردند به طور معنيداري از سرطان پستان (25 درصد) پيشگيري نمود كه احتمالاً به دليل مهار بازجذب و سنتز استروژن و مهار تكثير بافت پستاني بوده است. همچنين دريافت پايين غلات كامل با بروز بالاي آسم در بچهها ارتباط دارد (7/16 درصد) و از آنجا كه در افراد مبتلا به آسم احتمالاً بايد از گندم به خاطر آلرژي پرهيز شود، بنابراين ارزن به عنوان يكي از غلات كامل ايدهآل براي اين افراد محسوب ميشود.
مشخصات و قيمت انواع آيينه فتوگرافي
غني از كلسيم و آهن
ارزن از نظر كلسيم غني بوده و به تحكيم استخوانها كمك كرده و ريسك استئوپروزيس را كاهش ميدهد. همچنين به خاطر آهن موجود در ارزن در افراد دچار آنمي ميتواند مفيد واقع شود. با توجه به ويژگيهاي بارز غلات كامل به ويژه ارزن حداقل دريافت 3 سروينگ غلات كامل روزانه توصيه شده است.
منبع: https://www.hidoctor.ir/54626_%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d9%87%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%a7%d8%b1%d8%b2%d9%86-%d9%88-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%b5-%d8%a2%d9%86.html/
تجهيزات پزشكي وينكل پلاس
برچسب: ،